Woerden 650: Doorgeefvideo met Annemarie de Ruijter (Het Orkest van het Groene Hart)

Het is weer tijd voor een nieuwe Woerden 650 doorgeefvideo! Dit keer is het woord aan Annemarie de Ruijter van Het Orkest van het Groene Hart.

Annemarie vertelt meer over het Kasteel van Woerden en de muziek van 650 jaar geleden. Voor het 40-jarig jubileum van het orkest en het feestjaar Woerden 650 is een samenwerking gevormd met de Woerdense Jazzband Just Us. Een hele spannende uitdaging om twee verschillende muziekstijlen en ritmes samen te brengen tijdens een feestelijk concert.

Op 26 maart a.s. in de Ontmoetingskerk in Oudewater en op 09 april a.s. in de Kruiskerk in Woerden wordt het concert met de titel ‘Woerden, the Green Apple’ uitgevoerd. Tijdens het concert wordt o.a. muziek gespeeld uit An American in Paris, een medley uit Porgy and Bess, beide gecomponeerd door George Gershwin, en een medley uit Jurassic Park, Wonderful World. Daarnaast wordt het speciale Woerdens Loflied ten gehore gebracht. Meer informatie over het speciale Woerden 650 concert en het orkest op de website https://www.ovhgh.nl/.

De video is gemaakt door Onno Schmitz en wordt mede mogelijk gemaakt door Angela Koot: Onderwijs & Organisatie Advies. De video maakt onderdeel uit van de reeks Woerden 650 doorgeefvideo’s.